Nieuws

Vanaf april wordt het wettelijk verplicht om een syndicus in een appartementsgebouwen te registreren bij de FOD Economie. Dat staat in een koninklijk besluit van ministers van Justitie Koen Geens (CD&V) en Middenstand Willy Borsus (MR), dat kadert in een aanpassing van de wet op mede-eigendom, schrijft Het Nieuwsblad vrijdag.

24/03/2017

In de strijd om klanten en rendement schakelen steeds meer banken over op een nieuwe strategie voor woonkredieten. Een krediet op maat van de individuele klant, om het shoppen tussen banken te stoppen.

23/03/2017

Wie wordt de volgende Vastgoedondernemer en  Vastgoedbelofte van het Jaar?

22/03/2017

Het nieuwe Logiesdecreet brengt een aantal belangrijke wijzigingen aan op het vlak van brandveiligheid. Essentieel is dat de verklaring op eer dat de woning voldoet op het vlak van brandveiligheid wegvalt. Voortaan zal elke vakantiewoning over een brandveiligheidsattest moeten beschikken.

21/03/2017

BNP Paribas Fortis gaat nog meer dan vroeger zijn tarieven voor woonkredieten baseren op het profiel van de individuele aanvrager. De 'besten' krijgen uitzicht op betere deals, de zwaksten dreigen bijkomende waarborgen te moeten zoeken, schrijft De Tijd. 

21/03/2017

Het Vlaams Energieagentschap heeft een online ‘zonnekaart’ uitgewerkt waarop iedereen kan zien of het dak van huis geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel die installatie zal kosten.

21/03/2017

Als vastgoedmakelaar krijg je met de meest uiteenlopende vragen van kopers en verkopers te maken. Moet je bijvoorbeeld een meerwaardebelasting op de verkoop van een woning betalen?

21/03/2017

Pagina's