Geen stormloop op Vlaamse totaalrenovatiebonus

11 september 2017
Teaser: 

Sinds de invoering begin 2017 zijn er 62 totaalrenovatiebonussen uitbetaald. De totaalrenovatiebonus is een premie voor wie minstens drie investeringen doet om zijn of haar woning energie-efficiënter te maken. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).

Sinds 1 januari 2017 kunnen gezinnen die minstens drie investeringen uitvoeren om hun woning energie-efficiënter te maken, een totaalrenovatiebonus krijgen.

Bovenop de individuele premies ontvangen ze 1.250 euro voor investeringen in woningen, 625 euro voor appartementen. Vanaf de vierde investering komt daar nog een extra bonus bij. De eindfactuur mag ten vroegste van 1 januari 2017 dateren en de ingrepen moeten voldoen aan alle voorwaarden.

Uit cijfers van minister van Energie Tommelein blijkt dat er tot en met eind augustus 55 totaalrenovatiebonussen zijn uitbetaald met 3 maatregelen, en 7 met 4 maatregelen. In totaal is er voor 72.250 euro uitbetaald.

De Open Vld-minister wijst erop dat de bonus nog maar sinds begin dit jaar van kracht is, dat minstens drie verschillende energierenovaties laten uitvoeren tijd kost en dat het "nog veel te vroeg om conclusies te trekken uit die cijfers". "Uiteraard zullen we deze nieuwe maatregel evalueren en indien nodig bijsturen, net zoals alle anderen die we invoeren. Maar wel pas als de maatregel op kruissnelheid is", klinkt het. 

Bron: HLN.be

Lees het volledige artikel.

 

Share: