NieuwsRSS

Ook al is het ruimte­lijk onwenselijk, toch woont een op de vier Vlamingen in lint­bebouwing.

12/12/2018

Statbel publiceerde de statistieken over nieuwbouwvergunningen voor de eerste 8 maanden van het jaar. Zowel het aantal vergunde nieuwbouwflats als het aantal nieuwbouwhuizen was in de eerste 8 maanden van dit jaar opmerkelijk hoger dan in de voorgaande jaren.

11/12/2018

Als het van de regeringspartij N-VA afhangt, kunnen ook inwoners van flatgebouwen binnenkort op een eenvoudige manier profiteren van zonnepanelen op hun dak.

11/12/2018

Al gehoord van de woningpas? In dit gratis digitaal paspoort vindt de eigenaar voortaan in één oopopslag alle beschikbare info van z'n woning terug (energie, isolatie, bodem, …).

04/12/2018

Binnenkort krijgt u van uw vastgoedmakelaar niet alleen de sleutel van uw nieuwe woonst, maar geeft hij u ook een digitale sleutel voor de toegang tot uw persoonlijk vastgoeddossier. De vastgoedmakelaars werken ook aan een tool die discriminatie op huurmarkt moet bemoeilijken.

03/12/2018

Worden homo’s en lesbiennes gediscrimineerd op de huurmarkt? Neen, zo blijkt uit een praktijktest in Gent. Toch zijn Gelijkekansencentrum Unia en holebikoepel Çavaria niet overtuigd. Zij geloven dat huisbazen holebi’s na een persoonlijke ontmoeting wel degelijk discrimineren. En dus vragen ze nu praktijktests ter plaatse, mét acteurs.

27/11/2018

De gemeente Wemmel werd toegevoegd aan de bestaande lijst van gemeenten waar een bijzondere informatieplicht geldt. Wie in één van die gemeenten onroerende goederen te koop of voor meer dan negen jaar te huur stelt, moet bijzondere informatieverplichtingen nakomen in onderhandse overeenkomsten én voor elke vorm van publiciteit.

26/11/2018

Pagina's