CIB Vlaanderen wordt CIB en daar hoort een volledig nieuw kleedje bij. Klik hier voor meer info.

Nieuwe samenwerking VLAIO en CIB in de maak voor een betere service aan ruimtezoekende ondernemers

Persbericht 11 september 2023
Detail page

VLAIO en makelaarsfederatie CIB gaan samenwerken om het aanbod aan professioneel vastgoed in publieke en in private handen maximaal via eenzelfde online platform te ontsluiten. Stapsgewijs moet een bundeling van het aanbod, verrijking van informatie en een doelgerichter vestigingsadvies het juiste bedrijf op de juiste plaats krijgen. 

Momenteel vervult het platform bizLocator al een gelijkaardige rol en dat blijft voorlopig zo. Maar bizLocator is een niche-product en daarom lastiger op te schalen. VLAIO organiseerde daarom een marktverkenning met het oog op samenwerking met een speler die de doelstellingen van bizLocator kan integreren in een dominanter platform. Recent ondertekenden VLAIO en het CIB een intentieovereenkomst om een samenwerking op te zetten rond Spotto. “Op termijn kan Spotto bizLocator kunnen vervangen”, geeft Mark Andries, administrateur-generaal van VLAIO aan.

Spotto versterken met professioneel vastgoed

CIB lanceerde half maart met succes een nieuw en ingenieus vastgoedplatform: Spotto. “Spotto zet volledig in op het invullen van informatiebehoefte en het ontsluiten van het aanbod volgens de noden van de zoeker. Vastgoedmakelaars bundelen er in hoofdzaak hun aanbod voor de residentiële markt. VLAIO en CIB bekijken nu hoe Spotto een rol kan spelen op vlak van ruimte om te ondernemen. “Zowel de grote diversiteit aan aanbieders – van terreinen in de havens tot handelspanden – als de wijze waarop ondernemingen en starters bedrijfshuisvesting zoeken en vergelijken, stelt ons voor uitdagingen die we met VLAIO samen willen aanpakken”, vult Werner Viaene, directeur Spotto aan. De samenwerking zal dan meteen ook heel wat data over het economisch ruimtegebruik capteren, informatie die ook cruciaal is voor het Vlaams en lokaal ruimtelijk-economisch beleid.

Verder bouwen op de ervaringen met bizLocator

In bizLocator werden belangrijke stappen gezet om data van makelaars en aanbieders te kunnen verrijken. BizLocator ontstond ook uit een partnerschap met steden en gemeenten die zich voor hun vestigingsadvies op bizLocator wilden steunen. Het partnerschap en de zoektocht naar mogelijkheden om data te verrijken, lopen verder. Spotto zal ook verder bouwen op die ervaringen. VLAIO zal de partnerorganisaties informeren over de verdere stappen en de overstap naar Spotto.


Structurele partners

KorfineChecknetACEGSpottoECCAConcordiaCovastLuminusORIS
Asbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.