CIB Vlaanderen wordt CIB en daar hoort een volledig nieuw kleedje bij. Klik hier voor meer info.

Living Stone sleept Real Estate Award voor beste vastgoedonderneming in de wacht

Persbericht 31 mei 2024
Detail page

CIB reikte donderdagavond in de Brusselse Docks Dome voor de 15e keer de prestigieuze Real Estate Awards uit. Met deze prijzen stimuleert én inspireert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector. Living Stone met hoofdzetel in Leuven werd verkozen tot Vastgoedonderneming van het Jaar, terwijl Charlotte Verbeken van het Syndichuis in Oostende zich de Vastgoedbelofte van het Jaar mag noemen. Wonen in Vlaanderen mag zich dan weer de titel van Vastgoedambassadeur 2024 toeëigenen, terwijl de Digital Innovation Award van de vastgoedsector naar het innoverende Walkly ging.

CIB ging op zoek naar sterke ondernemersverhalen. Een onafhankelijke jury boog zich over de ingediende dossiers en duidde in elke categorie (Vastgoedonderneming en Vastgoedbelofte) drie finalisten aan. Gisterenavond bepaalde het publiek – ruim 500 vastgoedmakelaars – via live stemming mee wie uiteindelijk met een prijs ging lopen.

Vastgoedonderneming 2024

In de categorie Vastgoedonderneming 2024 waren de drie finalisten: Heylen Vastgoed uit Herentals, Living Stone uit Leuven en Domestic Makelaars uit Turnhout. Het was uiteindelijk Living Stone met CEO Kristel Gils dat aan het langste eind trok na het samentellen van de stemmen van de jury en het publiek.

Kristel Gils, CEO van Living Stone: “Het winnen van de Real Estate Award voor beste vastgoedonderneming is een verdienste van het hele Living Stone team dat zich elke dag met hart en ziel inzet. We zijn fier en trots om een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van duurzame woonomgevingen en inspirerende werkplekken. Wij leven vastgoed.”

Vastgoedbelofte 2024

Niet alleen gevestigde waarden, maar ook aanstormend talent werd in de kijker gezet. Via live stemming kon de sector zo mee haar eigen Vastgoedbelofte 2024 kiezen. De drie genomineerden waren: Tim Coenen van Coenen Vastgoed (Schilde), Evelien Vanlaer van Viva Immo (Leuven) en Charlotte Verbeken van Het Syndichuis (Oostende). Het was uiteindelijk syndicus Charlotte Verbeken van Het Syndichuis die met de felbegeerde trofee aan de haal ging.

“Het is een hele eer om als jonge syndicus deze award in de wacht te mogen slepen. Dit voelt aan als een erkenning voor ons kantoor en ons beroep als syndicus. De overwinning draag ik dan ook graag op aan alle collega-syndici die zich dagdagelijks met passie inzetten en het beroep meehelpen te professionaliseren. Ik hoop dat dit een inspiratie en stimulans mag zijn voor alle huidige en toekomstige syndici”, aldus een blije Charlotte Verbeken in een eerste reactie.

Digital Innovation Award

Voor de tweede maal in de geschiedenis van de Real Estate Awards reikte CIB ook de Digital Innovation Award uit. Hierbij ging een professionel jury op zoek naar een innovatieve digitale oplossing in de ontzorging van vastgoedmakelaars en/of syndici. Go Watts, Hubr en Walkly moesten via een live pitch het publiek overtuigen van hun oplossing. Het was uiteindelijk Walkly (Herent) die de tweede Digital Innovation Award won. Met hun app kan een vastgoedprofessional makkelijk zelf video-walkthroughs creëren van woningen. Woningzoekenden worden vanop hun telefoon virtueel door elke kamer van de woning en de omgeving geleid, terwijl ze ondertussen ook nog eens alle belangrijke informatie in beeld krijgen.

Vastgoedambassadeur

Met de Vastgoedambassadeur bekroont CIB een persoon of organisatie die zich positief inzet voor de vastgoedsector in Vlaanderen.

Het Vlaamse agentschap ‘Wonen in Vlaanderen’ sleepte dit jaar de prijs in de wacht, als blijk van waardering voor de opbouwende bijdrage tot de vastgoedsector. “Deze award is een mooie erkenning voor de inspanningen van ons agentschap om consequent en constructief in dialoog te gaan met onze partners, om naar hen te luisteren, van hen te leren en samen te blijven werken aan kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor iedereen”, vertelt een glunderde administrateur-generaal Helmer Rooze.

Vastgoedstudent van het Jaar

In Brussel werden gisterenavond ook de beste vastgoedstudenten van de hogescholen en van Syntra bekroond. Carla Marchoul (Odisee Aalst), Blerta Bala (Howest Kortrijk) en Laëtitia Noël (Syntra West) kroonden zich tot winnaars. De innovativiteit, het toekomstbeeld van de kandidaat, de motivatie en gedrevenheid ten opzichte van de vastgoedsector, en hoe zij rekening houden met maatschappelijke trends en evoluties waren de criteria waarmee de jury rekening hield.

Johan Tackoen Award

Voormalig CIB-voorzitter Stephan Coenen sleepte de Johan Tackoen Award in de wacht als meest verdienstelijk CIB-lid.


Structurele partners

KorfineChecknetACEGSpottoECCAConcordiaCovastLuminusORIS
Asbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.